Alla inlägg den 30 april 2008

Av Sofia - 30 april 2008 14:34

Trots att jag inte kom i säng förän 01:30 så vaknar jag klockan 08:00 imorse, pigg som bara den. Jag försöker intala mig själv, det är lov, du ska sova ut, du kommer säkert vara uppe länge ikväll så det är bra om du sover lite till. Efter en halvtimma ger jag upp. Jag kliver upp ur sängen och äter lite frukost.


Vid halv elva joggar jag iväg med min vovve. Jag kommer, under färden på, att vi skulle kunna springa till Bunesand, till badplatsen. Egentligen tror jag inte hundar får vistas i vattnet där men såhär års, när vattnet är så kallt är det inte så många människor som tar sig ett dopp skulle jag tro. Med hopp om att isen ska vara borta, till och med från standkanten joggar vi nyfiket mot målet. En verkligen perfekt dag för vovven att ta sig ett dopp och en liten klunk. Solen har gjort båda flåsiga och varma. Stackars lille Milton som dessutom bär en pälsrock i färgen svart.

Dessvärre är det inte som vi önskat. Isen ligger kvar från kanten till kanske 50 m ut. Vi fick bara se det underbart glittrande havet, vilken känsla det var. Också luktade det sådär underbart. Isen har dock spruckit på några ställen där vi kan ta oss ut. Det är bara kanske 1 dm djupt så ingen risk för någon att drukna. Milton doppar alla sina tassar och dricker från det IS-kalla vattnet. Efter en stund fortsätter vi vår joggingtur hem.


Linnea sitter i en solstol när vi kommer hem. Det är sjukt varmt och jag springer in för att byta om till shorts och sedan tar jag av mig t-skirten. Vi solar båda två länge och väl och jag tror visst jag fick lite färg. Milton får ett stort älgben som pappa tagit fram ut frysen. Det ser precis ut som de som hunden har i Pelle Svanslös. Där har Milton legat och gnagit ett bra tag men nu är han inne och sover.


Ikväll blir det kanalsim, majbrasa och Samuel Ljungblad i Jävre. Vilken toppenkväll! Efter det blir vi nog ett stort gäng och då far vi och grillar och spelar brännboll och kanske beachvolly. Milton tror jag ska få hänga på, perfekt miljöträning, både folk och smällar. Dock tror jag inte det är så många hundar där... men vem vet?


Jag måste ju också säga att jag bokat min första körlektion. Hade redan bestämt mig att jag skulle ta den första i veckan, jag vill ju komma igång. Fredag skulle jag liksaså till stan för att klippa mig och trafikskolan hade en tid precis innan. Dock kommer jag måste sluta 10 min tidigare för min klipptid börjar då. Det kommer säkert gå fint, är redan lite nervös.


Nu ska jag gå ut en stund igen i det härliga vår-sommar vädret. Ha en trevlig valbogsmässoafton! Kram, hejs!

Ovido - Quiz & Flashcards