Alla inlägg den 21 april 2008

Av Sofia - 21 april 2008 18:08

Den 21 april 2007 föddes tio stycken flatvalpar. Samma dag ringde uppföderskan och berättade att det endast fanns EN svart hane, som vi önskat. Jag förstod direkt att det måste ha varit ett tecken, det var honom vi skulle ha och ingen annan. Pappa förklarade dock att om han skulle uppträda annorlunda skulle vi ta en brun istället, man kan ju inte bara gå på färgen. Som tur var, var Milton "normal". En mycket tuff kille och uppfödaren kallade honom för "den smarta". När man sedan får hem en 8 veckors valp, med hela livet framför sig undar man: är han den rätta, är flat den rätta rasen osv...


Ju längre tiden går, desto mer övertygad blir jag över att vi valt rätt, både av ras och såklart hund. Alla hundägare är väl övertygade om att det inte finns en bättre hund?


Under detta år har han varit med om en hel del saker, både bra och mindre bra. Tänkte nämna dem här (bara man kommer ihåg): blev sjuk efter att förmodligen ätit svamp, varit på en hel fotbollsmatch (2x45), varit med på 1 st valpkurs, hunnit med 2 utställningar, skottränad, åkt båt, aldrig visat tecken på aggresivitet, aldrig morrat (bara i sömnen), stött på en ren, hälsat på en kanin och katt, gått fot lös på trafikerad väg, aldrig lyft på benet. Ja detta var det jag kunde komma på sådär.


Imorse fick han en liten leverpastej-bakele som jag gjort själv. Inte ett svårt recept: Dela frolic i småbitar och sätt i en liten hög på tex en tallrik. Blanda sedan lite bredbar leverpastej i frolicbitarna. Skiva sedan vanlig leverpastej och täck högen. På bakelsen kan man sticka fast lite smackos. Milton åt upp den på kanske 15 sekunder så nog var den smaskig! Någon annan sak har han inte fått, har inte hunnit köpa något. Han ska däremot få en födelsedagspromenad, vad den nu kan innehålla.


Bild från dagen på födelsedagsvovven.

Tjingeling.


Ovido - Quiz & Flashcards