Alla inlägg den 14 maj 2008

Av Sofia - 14 maj 2008 16:00

Snart är också denna vecka slut, riktigt skönt. Idag gjorde jag ett FE-prov och det gick förvånansvärt bra, kändes det som iaf. Imorgon är det NP i engelska, lisening-reading. Jag har aldrig haft bra på dessa prov men man kan ju inte göra mer än sitt bästa. Trots att det inte är länge till sommarlovet har jag mycket, mycket kvar i skolan. Jättejobbigt men man får hålla ut.

Idag tränade jag lite apport med dummysen utomhus! Det var längesen sist. Gick helt okej, han hämtar den i racerfart men på tillbakavägen kan bli lite vinglig. Han kom däremot alla gånger om jag var lite rolig men några gånger tappade han den en bit innan. Idag blir det nog en promenad med honom och imorgon så ska vi till veterinären. 11:30 är tiden och jag vet inte om jag ska följa med, jag vill det gärna. Jag är faktiskt lite nervös men jag tror det går bra. Milton är annars pigg och glad. Igår var jag, mamma och Linnea ut på en härlig skogspromenad med honom. Vi mötte även en man när vi hade honom lös men jag sa bara "gå här", utan att koppla honom alltså, tills det kanske var 30 m till mannen. Med detta ser man att han utvecklats. Med tiden kan man känna sig tryggare och tryggare med honom. Tidigare var man orolig bara av att en människa kom gående på långt håll eller någon med hund. Människor går nu jättebra och med hund så går det bättre och bättre. Man kan ju inte lita på honom till 100% (ännu). Lyssnar till "NEJ!!" gör han dock riktigt bra. Det fungerar 1000 ggr bättre än att börja locka på honom om han stuckit mot något.


Jag börjar mer och mer undra över den där allmänlydnaskursen vi är anmälda till. Den skulle börja i vår när nog många anmält sig men snart är ju våren slut...? Aja, den börjar väl när den börjar men jag längtar ju! Det är alltid så nyttigt. Nu ska jag skära lite grönsaker. Vi hörs, hejs!

Ovido - Quiz & Flashcards