Alla inlägg den 26 mars 2008

Av Sofia - 26 mars 2008 10:16

Igår var vi iväg till Svensbyn en sväng. Först började "träningen" med lite passivitet, därefter gick de omkring hullerombuller på gårdsplanen. Där var syftet att de skulle gå fot och söka kontakt. Det kanske inte var 100% kontakt men ändå bra. Sedan gick de i en cirkel, först en stor och sedan en liten. Där stannade de upp, satt, gick fort och gick långsamt. Fungerade också fint. Därefter tränade vi hundmötet. Först möttes de så att förarna var mot varandra och sedan hundarna mot varandra. Detta fungerade också fint. Kanske inte kontakt hela vägen men ingen drog till den andra. Sedan tränades hundmöte och att de skulle stanna upp, faster och Linnea, och hälsa på varann utan att hundarna skulle hälsa. Bruno skötte sig perfekt men Milton ville gärna nosa. Efter några gånger fungerade även det för Milton. Det blev även lite sitt-stanna. Först satte de ner hundarna och gick iväg kanske 7-8 m. Då passerade jag och mamma mellan hundarna och förarna samtidigt som vi småpratade med varann. Det gick jättebra, vi gick på dit och tillbaka. Sedan fick Milton sitta-stanna och Linnea gick ifrån och så fick faster och Bruno passera, både dit och tillbaka. Därefter var det Brunos tur och det fungerade lika bra för båda två. Sist men inte minst var det inkallning. Först en lite enklare övning där ett av ekipagen fick sitta nästan brevid hunden som skulle lockas in. Den svårare var att ett av ekipagen skulle sitta på sidan men längre fram. Hunden som skulle lockas in var alltså tvungen passera dem. Fungerade lika bra för båda men Milton hade ett liiiite snabbare tempo än Bruno. Milton är lite mer fart och fläkt medan Bruno är mer lugn och stabil.


Tidigare gånger när vi tränat ihop har vi tränat efter att de fått leka en stund men det har inte varit så smart. Speciellt Milton har varit helt död i hjärnan och de har som inte riktigt gått. Från och med förra gången tränade vi innan vi gick på promenad och det fungerade MYCKET bättre. Jämför vi förra gången och igår så har de även utvecklats. Övingarna kan bli svårare och svårare.


Idag har vi även tänkt fara dit. Nu när det är lov och så fint väder måste man ju passa på. Nu ska jag leta lite på internet på nyttiga övningar man kan göra.


Ha det gott! Kram.



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards